søndag 12. oktober 2003

Innsikt

Hvis noen av dere ikke har lest det Den Udødelige Makrellen skriver om sin indre gamle dame bør dere gjøre det snarest.

På en måte er hun heldig, for hennes indre gamle dame manifesterer seg først når hun er 29. Her i gården har min indre gamle mann hatt full kontroll i 39 år.

24 kommentarer:

Erlend sa...

Ine søndag, 12. oktober 2003 20:01:27+0100
Du har da fremdeles en anelse ungdommelig glød i deg. Hvis ikke hadde du neppe hatt denne siden på detta internettet, for eksempel. Men vi har vel alle en ung og en gammel versjon av oss selv, alt etter anledning, tid og sted.

;-)

Erlend sa...

Erlend søndag, 12. oktober 2003 21:35:34+0100
Hehe, blog som det nye beviset på undommelighet! I stedet for å kjøpe meg motorsykkel!

Erlend sa...

Mari tirsdag, 14. oktober 2003 00:02:01+0100
Jeg vil påstå at jeg er kjempegammel. Selv om jeg kan bli en smule ung og vanskelig å ha med å gjøre når det gjelder kake. :)

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 14. oktober 2003 01:01:33+0100
Kake? Jeg trodde det var fisk du hadde et vanskelig forhold til? :-)

Erlend sa...

Mari tirsdag, 14. oktober 2003 02:43:24+0100
Jeg blir veldig barnslig i kontakt med kake. Og fisk, forsåvidt. Men på vidt forskjellige måter. ;)
Fisk er ekkelt. Kake er ikke på noen måte ekkel så lenge den er eplefri.

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 14. oktober 2003 03:00:06+0100
Dette lover dårlig for dine kommende studentdager i Trondheim - jeg hadde jo i tankene at jeg fra tid til annen måtte fø på en fattig studine - siden jeg har eplekake og fisk som mine glansnumre på kjøkkenet.

Erlend sa...

Ine tirsdag, 14. oktober 2003 03:21:46+0100
Skal forsøke å oppdra Piken til å lære seg å like de to nevnte rettene innen studietiden tar til, jeg.

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 14. oktober 2003 12:34:24+0100
Nåja, jeg skal være den siste til å bebreide andre for å ha fobier i matveien. :-)

Erlend sa...

Ine tirsdag, 14. oktober 2003 16:03:00+0100
Gud, er du enda en av Dessa? Hvor kommer dere fra, alle sammen? Må nok oppdra deg også. Hva er dine matfobier?

Som vi sier i Hedmark: Klæssete i maten, 'a gitt.

Erlend sa...

Mari tirsdag, 14. oktober 2003 20:57:04+0100
Det maa vaere en reaksjon paa det faktum at mennesker, rotter og ender tilhoerer samme gruppe i matveien; de altetende.
Eplekake spiser jeg kun hvis maa vaere hoeflig. Frukt og groensaker boer aldri plasseres i stekeovn eller kokes eller noe annet. Aesj. (Dessuten forsvinner vitaminene da)

Erlend sa...

Mari tirsdag, 14. oktober 2003 20:57:27+0100
Oj. Glemte at æøå virker fint her. :$

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 14. oktober 2003 21:04:20+0100
Ine: når du inviterer på middag hjemme skal du få listen. ;-)

Mari: kokte grønnsaker? Tu rigoles?

Erlend sa...

Ine onsdag, 15. oktober 2003 00:11:14+0100
Det er greit, det, Erlend, du er herved invitert men er en stund til jeg har tid til overs ei helg. Er jo tross alt et par mil reisevei for deg, så regner med at det neppe passer på en tirsdag, liksom. Vi får komme tilbake til saken, men jeg skjønner at sushi neppe er tingen for deg. Heller.

Erlend sa...

Erlend onsdag, 15. oktober 2003 00:28:17+0100
Men jeg spiser da sushi? Riktignok ikke hver dag, men...mine fobier går snarere i retning ting som rømme, majones og remulade.

Ellers takker jeg for invitasjonen. Dessverre er jeg på en annen kant av landet i kveld, så jeg kan ikke komme. :-)

Erlend sa...

Mari onsdag, 15. oktober 2003 01:52:55+0100
Er veldig enig i dannelseslærerens fobier, og det er nå man kan spørre seg om jeg liker noe annet enn rå gulerøtter og sjokolade. Tja.

Jeg innbiller meg at jeg har hørt rigoler før, men har ikke den fjerneste anelse om hva det betyr.

Erlend sa...

Erlend onsdag, 15. oktober 2003 02:09:56+0100
"Rigoler" betyr å more seg (on a bien rigolé = vi moret oss godt), eller å tulle, i dette tilfelle. "Tu rigoles?" kan oversettes med "tuller du?"

Ordet er familiært, så du vil antakelig ikke finne det i Le Petit Prince. :-)

Erlend sa...

Mari onsdag, 15. oktober 2003 20:57:24+0100
Jeg tuller hvert fall ikke. Je ne rigole pas. (For det ser regelrett og hendig ut.)
Nå har vi om en superkristen pike fra Bretagne i fransken, hun elsker å gå i kirken, bor på bygda (på gård) og synes at katolske privatskoler er det eneste riktige. Verken klassen vår eller de andre barna i boken liker henne. (C'est drôle! :))

Erlend sa...

Erlend torsdag, 16. oktober 2003 02:55:33+0100
Nåja, de litterære variantene "plaisanter" (spøke) og "s'amuser" (more seg) er også regelrette.

Erlend sa...

Ine torsdag, 16. oktober 2003 04:24:59+0100
Rømme kan gå an oppi utvalgte matretter, men majones og remulade er like usaklig mat som italiensk salat, sukat og kabaret. Så slikt finner du ikke på mine tallerkener. Man kommer da fra et møblert hjem.

Pluss i margen for sushi-liking.

Erlend sa...

Mari torsdag, 16. oktober 2003 21:03:47+0100
Jeg har alltid trodd at kabaret var et slags syngende revyteater som har hatt vekslende hell når er oppsatt på Bryne Ungdomsskole (der hvor jeg ikke gikk, vi satte opp en modernisert utgave av Peer Gynt i stedet). Går det an å spise kabaret?

Erlend sa...

Ine fredag, 17. oktober 2003 12:12:04+0100
Kabaret er en sånn matting med fiskepudding, grønnsaker fra pose og dissende gelatin. Ofte observert i konfirmasjoner osv på 80-tallet.

Erlend sa...

Erlend fredag, 17. oktober 2003 16:26:43+0100
Høres ut som det vi kalte "aspic" (usikker på stavemåten).

Erlend sa...

Ine fredag, 17. oktober 2003 20:39:10+0100
Jepp, aspic er det. "Kjært" barn med mange navn osv

Erlend sa...

Mari fredag, 17. oktober 2003 21:46:41+0100
Åååh, men dette leste jeg en meget lang artikkel om i Dagbladet for meget lenge siden, med noen gærne mennesker født på ca. 70-tallet som aldri vokste fra den vemmelige maten de hadde der (selv om må innrømme at liker kamferdrops og Kongen av Danmark), og som egentlig bare levde i 70-tallet ennå. Har lett etter artikkelen, men litt lite heldig med resultatet. Grf. Poenget: de spiste fiskekabaret. Det høres gyselig ut.

Legg inn en kommentar