mandag 1. mars 2004

Le goût du morceau de madeleine

Madeleine-kaker

4 egg
200g sukker
skall av en usprøytet sitron
frø fra en vanijestang (etter smak)
200g mel
10g tørrgjær
100 g smør

Pisk eggene i en bolle. Tilsett sukker og revet sitronskall. Pisk det lett i vannbad til alt sukkeret er oppløst. Rør videre til blandingen er helt avkjølt. Tilsett siktet mel og tørrgjær under stadig omrøring. Smelt smøret og bland det i til slutt. La deigen hvile i 10 minutter. Sett ovnen på 220°C. Smør madeleine-formene, og fyll deigen i hullene. Stek kakene i ovn i 10 minutter. Ta kakene ut av formene med det samme.

(Kilde: Franske spesialiteter)

14 kommentarer:

Erlend sa...

Kristiane tirsdag, 02. mars 2004 00:54:47+0100
Mmm, Madeleine-kaker! Sist spist på jernbanestasjonen i Metz, der jeg satte til livs en hel pose av dem mens jeg ventet på toget. Disse skal jeg prøve å bake selv!

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 02. mars 2004 02:18:34+0100
De er faktisk ganske gode. Uheldigvis har jeg ikke formene det er snakk om, men jeg antar at vanlige muffins-former burde gå bra.

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 02. mars 2004 02:21:04+0100
Men hvem selger «skall av usprøytede sitroner», mon tro?

Erlend sa...

Mari tirsdag, 02. mars 2004 02:49:02+0100
Jamen nå har jo butikken stengt for mange timer siden. Ikke at jeg tør å gå ut eller noe, altså. Skrekk.

Erlend sa...

thale tirsdag, 02. mars 2004 22:23:59+0100
Ah, sukk. Det er nå man skulle hatt nok energi til å bake :)

Erlend sa...

annetten torsdag, 04. mars 2004 15:01:13+0100
Usprøytede sitroner får man i helsekostsjapper. Og skallet får man av med rivjern - går så fint, atte. Skal teste ut kakene ved leilighet, til tross for gruelig skepsis til søtsaker som ikke inneholder sjokolade.

Erlend sa...

Ine torsdag, 04. mars 2004 21:35:18+0100
Høres yummi ut, ja. Kanskje like godt å ha med på tur i Trondheimsmarka som pannekaker med blåbærsyltetøy? ;-)

Erlend sa...

Erlend torsdag, 04. mars 2004 22:47:45+0100
Annetten: Takk,endelig en grunn til å oppsøke en slik forretning.

Ine: Klabert. Men å lage dem på stormkjøkken vil jeg ikke forsøke meg på. Og stormkjøkken er jo halve moroa. 8)

Erlend sa...

Ine mandag, 08. mars 2004 03:32:14+0100
Da får du nok jukse litt og lage dem på forhånd, vet jeg. ;-)

Erlend sa...

Mari tirsdag, 09. mars 2004 00:22:43+0100
Men jeg vil ikke være requiescat in pace lenger, all den tid jeg blogger som en gærning. Skal rocke Trondheim (og litt Snåsa) fra 1. april til 1. påskedag. Woo-hoo etc.

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 09. mars 2004 01:42:15+0100
Tenkte på det tidligere i dag, faktisk. Fikset nuh.

Erlend sa...

Erlend tirsdag, 09. mars 2004 02:17:56+0100
1. april til 1. påskedag? Ad me ipsum: finne frem Hunchback of Notre Dame disguise kit til bruk i Trondheims gater.

Erlend sa...

Ine tirsdag, 09. mars 2004 07:49:59+0100
Tihi, noe av poenget med forkledning er vel at den ikke røpes. Har jeg hørt.

Erlend sa...

Mari onsdag, 10. mars 2004 04:09:04+0100
Kniiis.

Legg inn en kommentar