søndag 5. september 2010

Ting blir ikke alltid slik man trodde de skulle bli

I ti år har jeg nå reist på fjellturer i utlandet. Alpene, Korsika, Marokko, Ladakh. Stort sett har turene gått som planlagt, jeg har vært heldig med været, med organiseringen og stort sett med gruppene jeg har reist i lag med.

Dermed var det sikkert å forvente at det ved i alle fall en anledning skulle skjære seg temmelig grundig. Og det var i år.

Ladakh-regionen nord i India er et yndet område for trekking om sommeren (og ikke om høsten eller våren, som Nepal), fordi monsunregnet vanligvis ikke når over fjellene. Jeg sa «vanligvis», for i august i år gjorde naturen et unntak. Store regnskyll i Ladakh ødela landsbyer, broer og veier. Mellom 150 og 200 mennesker ble drept, og flere hundre er savnet. Tre franskmenn, deriblant en guide de haute montagne fra turoperatøren Allibert, omkom. Et hundretalls fotturister ble flydd ut fra Zanskar-dalen av det indiske luftvåpenet.

Mesteparten av dette fikk vi vite da vi var kommet til Dharamsala, og ikke hadde noen vei tilbake.

Dermed ble alle planer kastet om - hva vi deretter gjorde, kan fortjene en egen bloggpost. Under alle omstendigheter var det kanskje til det beste, for jeg hadde ikke likt å være i midten av en naturkatastrofe. Det er ille nok for lokalbefolkningen og indiske myndigheter om de ikke skal ha en gjeng med kravstore utlendinger å ta seg av i tillegg.

2 kommentarer:

kamikaze sa...

Usj, leit at turen ikke ble som den skulle! Men var det i det minste en interessant opplevelse, når det nå gikk som det gikk?

Erlend sa...

Det var det - på mange måter. Kommer tilbake til saken i egen post :-)

Legg inn en kommentar