mandag 17. januar 2011

Grand Prix

Den store begivenheten her på Øya i Trondheim sist uke var gjenoppstandelsen av den lokale Coop Prix-butikken.

For den som ikke er lokalkjent, nevnes det til orientering at vår gamle Prix-butikk forsvant i forbindelse med at noen - uvisst hvem, men det var kanskje St. Olavs Hospital - ville grave opp parkeringsplassen foran bygget der den var, og så oppføre en større bygning i hullet.

Vi ble lovet at den skulle komme tilbake sist sommer, men vi måtte altså vente til den 13. januar før Fugl Føprix viste seg i all sin prakt.

I mellomtiden har vi måttet gå helt opp til Bunnpris i Elgesetergate, noe som er alt for langt for en stakkar som er dårlig til bens. Riktignok er Bunnpris bedre enn den gamle Prixen, som i et argt øyeblikk ble kalt for «matmuseet» av en kollega. Men han bodde i Håkon Jarls gate og hadde dermed like lang vei til Prix som til Bunnpris, og således forsto han antakelig ikke problemene til oss i grisgrendte strøk.

Men, nå er altså Prix tilbake. Med helt nye lokaler, og ny innredning. På åpningsdagen var K.-gaten full av smilende mennesker med gule poser.

Butikken er til og med åpen 7-23 (10-20), slik det skrives. Selv har jeg alltid lurt på om lengre åpningstider fører til mer salg, siden jeg jo vokste opp i en tid da det gjaldt å hute seg hjem til hybelen slik at man nådde nærbutikken som stengte kl. 17 - og kl. 14 på lørdager.

Søndagsåpne butikker? Tja, det var nå en adventist oppe på Moholt som solgte brød, og som på mystisk vis hadde fått tillatelse til å være åpen på søndager. For ikke å snakke om at en døde av sult på påskemorgen dersom en ikke hadde gjort innkjøpene på onsdag i påskeuken.

Men, det er i alle fall grunn til å hilse Coop Prix Øya velkommen tilbake. Så får vi håpe at det blir omsetning på grønnsakene før de blir museumsgjenstander.

5 kommentarer:

Hedda sa...

Amen, broder! Og takk for sist på Prix!

Det var mye penger å spare på å handle på Prix før, siden de bare hadde det aller nødvendigste. Det lå som du utvilsomt husker ikke til rette for utskeielser i noen retning der, det var hverken dyre og fancy oliven eller importerte oster å få. Etter en kjapp rekognosering i ettermiddag kan jeg konkludere med at det ser ut til at versjon 2.0 er skåret over samme lest.

Erlend sa...

Min bror hevdet at det var Coop Mega som var tingen for den som ville bruke penger.

Anonym sa...

Er veldig godt lokalkjent, vokste opp på den andre siden av elva men gikk ofte over brua for å handle for mamma :) Fikk litt hjemlengsel nå!

Erlend sa...

Oj, jeg visste ikke at du var trondhjemmer! Da bodde du på Kalvskinnet?

Anonym sa...

Joda, jeg vokste opp rett bak kinosenteret, midt mellom alle kirkene. Hallelujakvaralet ble det kalt i min tid. Gikk på Kalvskinnet, Rosenborg og Katta og hadde mange klassekamerater på Øya. Og "Ni Muser" var stamkaféen når den ble åpnet.

Men har ikke bodd i Trondheim på snart 20 år.

Legg inn en kommentar